Alkuperäinen Korroosio-kokoonpano vuonna 1979 oli Jarmo Hauhtonen; laulu, Joel Hallikainen; kitara, Heikki Riihelä; basso, Lasse Jalonen; rummut. Kokoonpano kasvoi kosketinsoittajalla saman vuoden lopussa, kun Jani Juusela liittyi ryhmään.

Seuraavat muutokset yhtyeessä tapahtuivat vuonna 1980 kun toiseksi kitaristiksi saatiin Kari Jalonen. Samoihin aikoihin vaihtui basisti, kun Riihelä halusi siirtyä sivuun ilmoittaen syyksi sen ettei pitänyt keikkailusta. Hänen tilalleen tuli bassoon Juha Vuorijärvi.

Tällä miehityksellä mentiin eteenpäin noin vuoden verran, kunnes oli jälleen muutoksen aika. Joel Hallikainen oli alkanut suunnitella omaa uraansa ja asiat etenivät niin, että hänen ja Korroosion tiet erkanivat v. 1981 lopussa. Sig-yhtyeestä tuttu kitaristi Timo Kilpinen liittyi Korroosioon Joelin paikalle.

Yhtye toimi tässä kokoonpanossa aina hajoamiseensa saakka, eli vuoteen 1983.

Vuonna 1996 Korroosio nousi lähes alkuperäisessä kokoonpanossa lavalle Raision legendaarisen treenikämpän Pommarin 25-vuotisjuhlissa. Ainoastaan Hallikainen ei työkiireensä vuoksi ehtinyt keikalle. Vielä kuluisi muutama vuosi, että aika olisi kypsä Korroosion uudelle tulemiselle.

Vuonna 2009 vietettiin Raisrock 30-vuotisjuhlakonserttia, jossa lavalle nousi useita yhtyeitä jotka esiintyivät ensimmäisessä Raisrockissa vuonna 1979. Mukana oli tietysti myös Korroosio, tosin taaskin ilman Hallikaista. Soittamisen riemu ja yleisön lämmin vastaanotto sai yhtyeen jäsenet miettimään jatkoa. Päätettiin jatkaa yhdessä eteenpäin, ja kun Joel Hallikainen ilmaisi kiinnostuksensa liittyä yhtyeeseen tavoitteeksi asetettiin vuoden 2010 Down By The Laituri.

Nyt yhtyeessä olivat mukana kaikki siinä joskus soittaneet jäsenet, ja kokoonpano laajeni vielä yhdellä rumpalilla kun Markku ”Mäikkä” Tuomi tuli yhtyeeseen tuomaan lisää ”jytinää” rytmipuolelle. Korroosion yhdeksän miehen tuottama äänivalli on kunnioitusta herättävää alkuvoimaa!

Ja tämä voima purkautui DBTL-konsertissa heinäkuun viimeisenä päivänä 2010! Tuskin kukaan olisi osannut odottaa sellaista energiaa ja soittamisen riemua mitä sinä iltana nähtiin ja koettiin. Korroosion esitys kehuttiin Eppu Normaalin ohella festarien parhaaksi tapahtumaksi.

Tämän jälkeen Korroosio on jatkanut keikkailua ja yhtyeen toinen pitkäsoitto ilmestyi syksyllä 2013 Propaganda Recordsin toimesta. Levy sai suopeat arvostelut osakseen, ja yhtyeen live-esiintymiset ovat yllättäneet riemukkaalla energisyydellään.

Jaa verkossa: